Skip to main content

Gravstenar tillverkning

När du har kommit fram till hur du vill ha din gravsten så gör vi på Mjölby Stenhuggeri AB en ritning enligt ditt önskemål och presenterar den för dig innan vi börjar tillverkningen. Utöver tillverkning utför vi montering och leverans av gravstenar till bland annat orterna Linköping, Motala, Åtvidaberg och Boxholm. För oss är det viktigt att gravvården blir precis som du har tänkt dig.

Gravvård

Gravvårdars utseende är helt och hållet en fråga om tycke och smak där det inte finns något rätt eller fel. På en del kyrkogårdar kan det dock förekomma bestämmelser som föreskriver gravvårdens utseende. Gravstenen ska passa på gravplatsen, inte bara storleksmässigt utan också rent estetisk. För den sakens skull behöver det inte begränsa möjligheterna att få en personligt utformad gravvård. Ni har ju fortfarande möjlighet att själva välja såväl färg som storlek och dekor. En gravvård är ju någonting högst personligt. En unik sten rest till minne av en unik människa.

Urnor och vaser till gravsten

Önskar du en urna och vas i en färg som harmonierar med gravstenen? Vi på Mjölby Stenhuggeri AB tillverkar urnor och vaser för gravvårdar i olika sorters sten.

Foton och text på gravsten och minnestenar

En viktig del av gravstenens helhet är typsnittet, bokstäverna går att få förgyllda, målade eller djupförsänkta. Vi blästrar och graverar in alla sorters gravstenstexter där även kompletterande strofer kan gör minnesstenar mer personliga. Vi kan också överföra ett eller flera foton till en gravsten genom lasergravering. Lasergravering fungerar bäst på svart sten.

Dekorationer gravsten

Gör din gravsten mer personlig genom att komplettera med en eller flera dekorationer. Möjligheterna av dekorationer av gravstenar är nästan oändliga. I vårt bibliotek på Mjölby Stenhuggeri AB finns ett par tusen symboler att välja emellan som kan anpassas efter eget tycke och smak. Om du inte hittar den symbol som du letar efter specialtillverkar vi dekorationen efter dina önskemål. Om du har möjlighet så ta gärna med dig en bild som visar ungefär vad du har tänkt dig så vi kan specialanpassa dekorationen till gravstenen på bästa möjliga sätt. Dekorationerna kan monteras på stenen eller försänkas alternativt vara upphöjd.

En unik minnessten

Dekorationerna fungerar bra på olika stenmaterial men olika färger kan ha olika lång hållbarhet och vara olika känsliga mot väder och vind. Det man också bör ha i åtanke i utformandet av dekorationer på minnestenar, är att kyrkogårdar har egna bestämmelser för vilka symboler och dekorationer man godkänner på gravstenar.